Több mint kétszer annyi utat újítanak fel Szolnok megyében, mint Békésben

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében (TOP) megítélt 3 milliárd 546 millió forintos támogatással mintegy 25 kilométernyi útszakaszt újítanak fel idén Békés megyében – jelentette be a rekonstrukcióval kapcsolatos május 11.-ei békéscsabai sajtótájékoztatón Virág Mihály, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Békés megyei igazgatója. Továbbá kiemelte, hogy saját forrásokból 3,35 milliárd forintból 29,6 kilométernyi útszakasz is megújul idén Békés megyében.

Ezzel szemben, több mint 10,5 milliárd forint részben európai uniós forrásból mintegy 126 kilométer útszakasz újul meg Jász-Nagykun-Szolnok megyében várhatóan még az idén, de legkésőbb jövő év elejére mintegy 30 munkaterületen – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatója sajtótájékoztatón szerdán Szolnokon, írja a keleten.hu.

Vántsa Zoltán elmondta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, több mint 46 kilométer út újul meg mintegy 2,5 milliárd forintból 10 munkaterületen, több mint 8 milliárd forint hazai forrásból csaknem 80 kilométer út rekonstrukciójára kerül sor 20 munkaterületen. Hozzátette: a kivitelezők a Strabel Konzorcium és a Swietelsky Magyarország Kft, írja az MTI.

{loadposition position-11}

Valaki, vagy valakik nagyon nem jól képviselik Békés megyét

Tehát összegezve, Jász-Nagykun-Szolnok megyében mintegy 126 kilométer út újul meg ebben az évben, tehát több mint a kétszerese, mint Békés megyében. Ha csak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében (TOP) megítélt projekteket nézzük, akkor is közel dupla annyi útfejlesztés esik Jász-Nagykun-Szolnok megyére, mint Békés megyére. Az egész útfelújításokat nézve, míg Békés megyére 55 km útfelújítás jut, addig a szomszédos Jász-Nagykun-Szolnok megyében 126 km.

Forrás: keleten.hu