A félbemaradt bajnokságok záró táblázata alapján jelölik ki a feljutókat és kiesőket a megyei fociban is

A Magyar Labdarúgó Szövetség hétfői döntésének értelmében májusban folytatódhat a koronavírus-járvány miatt félbeszakított magyar futballidény. Az MLSZ hivatalos Twitter-oldala szerint először a Magyar Kupa elődöntőnek első meccseit rendezik meg május 23-án, a visszavágókat pedig 27-én.

A Magyar Kupa döntőjének időpontja június 2. Az OTP Bank Ligában a Ferencváros két korábban elmaradt bajnokiját a Magyar Kupa-elődöntőkkel azonos időszakban játsszák le, majd a bajnokság május 30-án indul újra a 26. fordulóval. A bajnokságot a tervek szerint június végéig kell befejezni, egy csapat két bajnoki mérkőzése között legalább 3 napnak kell eltelnie.

Az MLSZ a folytatáshoz szükséges szigorú szabályozást is ismertette, mely szerint az edzések újrakezdése előtt, a felkészülési időszakban folyamatosan, valamint a mérkőzések előtt is tesztelik majd a játékosokat koronavírusra.

A férfi nagypályás bajnokságok közül az NB II és NB III-as bajnokságok esetében a kiírás elveit követve, a félbemaradt bajnokságok záró táblázata alapján jelölik ki a feljutókat és kiesőket, valamint a megyei első osztályokból a feljutókat az NB III-ba.

Annak érdekében, hogy országos szinten ne növekedjen drasztikusan az érintkezések száma, minden további országos és megyei bajnokság, kupa és grassroots torna lezárásra kerül. Több mérkőzést nem játszanak a csapatok. A tabellák jelenlegi állapotukban rögzülnek, és nincs hivatalos végeredmény, nincsenek helyezettek, nincs végeredmény alapján feljutó és kieső, a csapatok nem kapnak érmet és oklevelet – olvasható az MLSZ honlapján.