„Dévaványa Sportjáért” elismerő címmel jutalmazták a női futsal csapatot!

Dévaványa Város Önkormányzata kétévente kitüntetést adományoz azon személyek részére, akiknek egyéni vagy csapatjátékban elért eredményei, illetve a település sportéletének támogatása érdekében végzett tevékenysége példaértékű a település közössége számára. 2022-ben e rangos elismerést a DSE Női Futsal csapata vehette át, a díjat pedig Mile Lajos alpolgármester úr adta át 2022.05.25-én a Kihívás Napján.


A DSE Női Futsal csapata a 2020/2021-es szezon zárásaként történelmi sikert ért el, az NB II. Keleti csoportjának bajnokaként kiharcolta az NB I. – ben történő szereplést.

A csapat fennállása óta számos egyéb sikert könyvelhetett már el, ezek a teljesség igénye nélkül az alábbiak:

▪️2015/2016-os és 2016/2017-es szezon Békés megyei női műfüves futsal bajnokság bajnoki cím

▪️2020/2021 sikeres szereplés a futsal Magyar Kupában

▪️2021/2022 Pest megyei futsalbajnokság II. helyezés

Mindezek mellett számos kispályás torna díjazottjai volt csapatban és egyénileg is egyaránt:

?2019 Mórahalom – XIX. Mórahalom kupa I. hely + gólkirálynői cím

?2020 Mórahalom – XX. Mórahalom kupa I. hely + gólkirálynői cím

?2020 Mezőtúr- I. Trollfoci torna I. hely + legjobb játékos díj

?2021 Domaszék – Szkíta-Sport Kupa I.hely + gólkirálynői cím

?2022 Gyomaendrőd – I. Focivilág női futsal kupa II. hely + gólkirálynői cím, legjobb hazai játékos

Az egyesület egyik legdinamikusabban fejlődő, legrövidebb idő alatt legnagyobb eredményeket elérő szakosztályaként, nagy öröm, hogy a helyi kötődésű játékosok mellett a környező települések aktív játékosai is szívesen választják a klubot.

A közelmúlt kiugró sikerei mellett a jövőre is hasonló elhivatottsággal készülnek, melynek megfelelően kiemelt figyelmet fordítanak az utánpótlás nevelésre. Céljaik között szerepel az utánpótlás korú játékosok fokozatos beépítése a felnőtt csapatba, melyre a Pest megyei bajnokság kiváló lehetőséget teremt, hiszen a pályára lépés alsó korhatára a 14. életév betöltése. Hosszútávú célként pedig a környező csapatokkal együttműködve, a Békés megyei műfüves futsalbajnokság újraindítása jelenik meg.