Értékes győzelem a Berettyóújfalu ellen

Rangadót játszott vasárnap városunk női futsalcsapata, amely az NB II-es bajnokság 9. fordulója keretében a Berettyóújfalu csapatát fogadta és múlta felül szoros csatában. Sikerükkel a lányok megerősítették listavezető pozíciójukat a Keleti csoport élén.

A várakozásnak megfelelően nagy csata alakult ki a két csapat között, a kapuk felváltva forogtak veszélyben. A félidő közepén Molnár Kitti szerzett vezetést a hazaiaknak, de gyorsan jött a látogatók egyenlítése. Úgy tűnt ezzel az eredménnyel vonulhatnak pihenőre is a felek, de röviddel a dudaszó előtt a rutinos Balogh Bianka ismét előnyhöz juttatta a ványaiakat.

A második játékrészben Kurai Nikolett vette át a gólgyártó szerepkört a házigazdáknál. Előbb a 25. percben vette be Pozsgai Melinda kapuját, igaz erre még volt válaszuk a látogatóknak. A 37. percben elért találata azonban már véglegesen lezárta a meccs érdemi részét, ezzel pedig újabb közvetlen riválist múlt felül a sárréti együttes. A mérkőzésen egy szerencsétlen földetérést követően az ellenfél egyik játékosa sérülést szenvedett, akit a mentők megfigyelésre kórházba szálítottak.

NB II-es női futsal-mérkőzés

Dévaványai SE–MVFC Berettyóújfalu 4–2 (2–1)
Dévaványa, zárt kapuk mögött.
Vezette: Gyuga, Telek (Zsótér).
Gólszerző: Molnár K. (9.), Balogh B. (20.), Kurai (25., 37.), ill. Balla (10., 28.).

Dévaványa: Szabó A. – Nagy Z., Balogh B., Kurai, Furka. Csere: Szabó T., Bereczki, Kovács K., Tóth N., Kasznár, Mucsi, Zeller, Molnár K. Edző: Tanács Zoltán.

A bajnokság állása: 1. Dévaványa 18 pont (8 mérk.), 2. Tóalmás 11 (8), 3. Miskolc 9 (6), 4. Berettyóújfalu 7 (4), 5. Bátonyterenye 7 (6), 6. Csorvás 0 (6).

Videó: Keleten.hu