Hatalmas hazai győzelem

Fotó: Erdős Csaba

A korán megszerzett hazai gól zavarokat okozott a vendégek soraiban. Az első félidő kiegyenlített mezőnyjátékkal telt, csupán egy DSE lesgól jelentett komoly eseményt a kapuk előtt.


A második játékrészt nagyobb elánnal kezdték a kígyósiak, de szerencséjük is volt, a kapuvas kisegítette őket. Az erőfeszítéseik azonban eredménnyel jártak, egy közeli szemfüles fejessel egalizálták az eredményt. A fordulatot a reklamáló Frankó második sárga lapja hozta el, nem sokkal később egy 20 méteres legurított közvetett szabadrúgást Szabó Erik lőtte laposan a vendégek kapujába. A látogatók kitámadtak a pontmentés érdekében, de ebből is a DSE csapata kovácsolt tőkét magának, akik egy kiugratást végén lezárták a találkozót.

Dévaványai SE–Szabadkígyósi SZSC 3–1 (1–0)
Dévaványa, 200 néző
Vezette: Bozó Norbert.
Gólszerző: Nyíri J. (11.), Szabó E. (71., 80.), ill. Lázár (58.). Kiállítva: Frankó (69.).

Dévaványai SE: Sági – Végh, Nagy Z., Papp D. (Csordás), Kéki, Adamecz, Katona (Diós), Szabó E., Somogyi T., Nyíri J. (Feke), Papp V. Játékos-edző: Bereczki Árpád.

Szabadkígyósi SZSC: Dolezsán – Alb, Frankó, Ancsin (Szabó R.), Mohácsi (ifj. Szabó Z.), Sebestyén M., Maglóczki, Somogyi K., Faragó (Milek), Lázár, Szilágyi (Magyari). Játékos-edző: ifj. Szabó Zoltán.

Bereczki Árpád: – Az osztály színvonalát meghaladó mérkőzésen, nagy küzdelemben megérdemelten tartottuk itthon a három pontot! Gratulálok a csapatomnak!

Ifj. Szabó Zoltán: – Gratulálok a Mezőhegyes bajnoki elsőségéhez!