Metsző hidegben fogadta a DSE csapata a tavalyi kupagyőztes Megye I. osztályú Orosháza csapatát.

Sajnos már az első tíz percben vezetéshez jutott a felsőbb osztályban edződött Orosháza, hiszen egy rárúgott lövést Szász kapu ugyan védett, de a kipattanó labdát bekotorták az Orosháziak. 0-1. Bár az OMTK csapata többet támadott, de a kontrákra berendezkedett hazaiak több esetben vezették rá a vendégek kapusára a labdát, de ezeket a vendégek rendszerint hatástalanították.

A szünet után láthatóan többet támadott a hazai együttes, de a gól nem akart összejönni. Az 57. percben Gál S. Állította meg a tizenhatos vonalánál a betörő OMTK játékosát, amit a vezetőedző határozottan a büntetőterületen elkövetett szabálytalanságnak látott. A büntetőt Babolek végezte el, amit viszont Szász D. bravúrosan hárított. A mérkőzés hajrájában a vendégek tizenhatosán belül is történt egy véleményes eset, de ezt a vezetőedző nem látta szabálytalannak.

Békés Megyei Kupa, 3. forduló

Dévaványai SE–Orosházi MTK-ULE 0–1 (0–1)
Dévaványa, 70 néző
Vezette: Bozó Norbert.
Gólszerző: Miszlai (7.),

Dévaványai SE: Szász D. – Katona (Nyíri R.), Juhász P., Papp K., Feke D. (Hőgye), Gál, Szabó E., Somogyi, Ernyes (Ungi), Papp D. (Csordás), Papp V. Edző: Bereczki Árpád.

OMTK-ULE: Bordás – Buzai, Szabó Ákos, Harangozó, Babolek, Burai, Darida, Fehér, Bónus (Kasik), Miszlai, Szarvas (Gedó). Edző: Buza Barnabás.

Bereczki Árpad: – Jól játszottunk ma, a legvégén jöhetett volna a csattanó, ha a játékvezető be meri fújni csapatunknak a százszázalékos büntetőt.

Buza Barnabás: – A továbbjutás volt a lényeg, amit gyenge játékkal értünk el.

Képgaléria – Fotó: Erdős Csaba