Nagypályás tornával emlékeznek a városnapon Mesterházy Jenőre

Rendhagyó tornával kezdi meg a felkészülést a DSE felnőtt labdarúgócsapata. A csapat a Városnapon, azaz július 9-én négyes nagypályás tornával fognak megemlékezni az egykori kiváló testnevelő tanárról és edzőről, Mesterházy Jenőről, akinek rengeteg helyi, mára középkorba lépett sportember köszönheti a sport és a foci szeretetét.

Az eseményre a házigazdák mellett elfogadta a meghívást a Kisújszállás és a Szeghalom megye-egyes csapata, a negyedik vendéggel pedig most zajlik az egyeztetés. Tervek szerint a csapatok párba sorsolva 45 perces, egyfélidős mérkőzésen döntik el, hogy kik jutnak a döntőbe, illetve kik játszhatnak a harmadik helyért.

A DSE további nyári programja is helyben zajlik, csupán egyetlen tesztmérkőzés erejéig hagyják el a várost. A felnőtt csapatnál folyó szakmai munkát változatlanul Bereczki Árpád irányítja, akinek visszatérő nagy „öregek” lehetnek a segítségére a pályán. Egyébként csupán minimális mozgás várható a keretben, a jobb szereplés zálogát, a konkrét egyezség hiányában név nélkül említett egykori vezérek csatasorba állítása jelentheti, illetve a legutóbb sérüléssel bajlódó Somogyi Tamás és Ernyes Róbert nagyobb szerepvállalásától várják.

A hazai rendezésű torna mellett két tesztmérkőzés színesíti majd a hétközi edzéseket, ezeken a Köröstarcsa és a Körösladány II csapatai lesznek a partnerek.

A tervezett felkészülési mérkőzések rendje:

Július 30., szombat, 17.00: Dévaványai SE–Köröstarcsai KSK
Augusztus 6., szombat, 17.00: Körösladány MSK II–Dévaványai SE