Nem bírt a DSE a rutinosabb Szeghalommal

A kvalifikációs labdarúgó-bajnokság 6. fordulójából elnapolt találkozót pótoltak szerdán városunkban. A szeghalmiak Magyar Kupa szereplése miatt eredetileg augusztus végén kellett volna lejátszani a mérkőzést, amit a DSE október 7-re módosított. Akkor még nem tudhatták, hogy a kék-fehérek Szolnok elleni párharca kényszerű okok miatt elmarad és az MLSZ éppen akkorra írja ki az új időpontot, ezért kellett egy héttel előrehozni, ami igen rosszul jött ki a DSE-nek, hiszen többen az első időpontra intéztek maguknak szabadságot munkahelyeiken.

Emiatt a DSE meglehetősen tartalékos felállásban fogadta a vendégeket. Ennek ellenére az első félidőben jól tartotta magát, két nagy lehetőséget is kihagyott, a szeghalmiak viszont a hajrához közeledve, nyomban értékesítették az első adódó lehetőségüket. Annak ellenére, hogy a félidő vége előtt a reklamáló Darányi két gyors sárga lapot követően a kiállítás sorsára jutott, szünet után a látogatók kezdeményeztek többet.

Amikor a zöld-fehérek a mezőnyben kiegyenlítették a játékot, egy kontrából megkapták a második gólt, az első labdaérintéséből betaláló Baksai révén. Ennek köszönhetően a végjáték már nem tartogatott izgalmakat, közvetlenül a lefújás előtt pedig Urbán foglalta keretbe a meccset. Sikerükkel a szeghalmiak pontelőnnyel átvették a vezetést a C-jelű csoportban.

Békés Megyei Kvalifikációs Bajnokság

C-csoport, 6. forduló

Dévaványai SE–Szeghalmi FC 0–3 (0–1)
Dévaványa, 100 néző
Vezette: Barta Tibor
Gólszerző: Tatár (35.), Baksai (76.), Urbán (92.).
Piros lap: Darányi (42.).
Jók : Az egész hazai csapat ill. Vincze , Tatár, Paulik,

Dévaványa: Sági – Gál, Horváth B. (Séllei Z.), Adamecz, Katona, Feke, Papp D. (Nyíri A.), Szabó E., Marton, Papp K., Kató. Edző: Bereczki Árpád.

Szeghalom: Kapusi – Tatár, Vincze L., Gedó, Nagy M., Takács, Paulik, Seres, Wéber, László L., Darányi. Cserék: Baksai, Tófalvi, Csősz, Zsila, Balogh R., Urbán. Edző: Hajdu Csaba.

Bereczki Árpád:– A sok hiányzónk ellenére, fiatal játékosaink nagyon jó játékkal rukkoltak ki. Ha a befejezeseknel pontosabbak vagyunk meglepetést okozhattunk volna. Ezen az úton megyünk tovább.

Hajdú Csaba:– Kiváló minőségű pályán, jó csapaton sikerült felül kerekednunk. Kár a sok színes lapért, nem volt benne a mérkőzésben!