Újabb győzelem a hétközi találkozón

Fotó: Erdős Csaba

Csütörtökön este pótolta az NB II-es női futsal-bajnokság Keleti csoportja 11. fordulójából elmaradt mérkőzését a DSE női csapata. A vendég a legtávolabban fekvő rivális, a Bátonyterenye volt a gyomaendrődi Varga Lajos Városi Sportcsarnokban, amely csak az első félidőben tudta megnehezíteni a vendéglátója sorsát.

Az egész mérkőzésen remekül játszó Furka Júlia rögtön az első percben vezetéshez juttatta a csapatot egy szép lefordulást követően. 5 perccel később a vendégek gólvágója Molnár Anett emelt a kapuba egy nem túl veszélyes támadásból, így újra nyílt küzdelem kezdődött a vezetésért. A vezető találatra a 11. percig kellett várni, amikor a születésnapját ünneplő Szabó Tünde Imola került helyzetbe a vendég kapu előterében, és tovább növelte a gólok számát. Pár perc elteltével újra Furka Júlia tudott eredményes lenni, így már 3-1 állt az eredményjelzőn. Az első félidőben még a Bátonyterenye feljebb tudott zárkózni egy szép akciót követően, a félidőre 3-2 állással vonultak a csapatok.

A második játékrészben Kurai Nikolett néhány jó csel után lőtte ki az alsó sarkot, tovább növelve a DSE előnyét. A 37. percben egy mintaszerű cserét követően Kovács Kitti gyakorlatilag egyből gólt szerzett, higgadtan passzolta a kapus mellett a hálóba a középre adott labdát.

NB II-es női futsal-mérkőzés

Dévaványai SE–Bátonyterenyei TC 5–2 (3–2)
Gyomaendrőd, zárt kapuk mögött
Vezette: Szigeti, Gyebrovszki (Takács J.).
Gólszerző: Furka (1., 13.), Szabó T. (11.), Kurai (33.), Kovács K. (37.), ill. Molnár A. (6.), Mészáros (15.).

Dévaványa: Szabó A. – Nagy Z., Balogh B., Kasznár, Furka. Csere: Szabó T., Bereczki, Molnár K., Kovács K., Tóth N., Beinschróth, Zeller, Molnár K. Edző: Tanács Zoltán.