A MÁV csapata kezdettől irányította a játékot és több helyzetet alakítottak ki, de a fegyelmezett vendégek védelmét csak a félidő hajrájában tudta megtörni. A második félidő elején tovább növelték előnyüket a házigazdák. A kiállítás és az abból kapott büntető gólra váltásával a DSE nyílttá tette az utolsó húsz percet, de a csabai együttes egységét jelzi, hogy emberhátrányban is idő előtt le tudta zárni a mérkőzést.

Békéscsabai MÁV SE–Dévaványai SE 3–1 (1–0)
Békéscsaba, 40 néző
Vezette: Baráth János
Gólszerző: Gurbán (35.), Tóth G. (54., 82. – 11-esből), ill. Ernyes (70. – 11-esből)
Piros lap: Zsömbörgi (69.).

Békéscsabai MÁV: Juhász Z. – Petri, Viczián, Bánlaki (Kiss-Schusztek), Mazán, Takács K. (Vozár), Zsömbörgi, Gurbán (Szabó T.), Morva (Nánási), Tóth G. (Sipiczki), Szarka. Edző: Dohányos Zoltán.

Dévaványa: Juhász Zs. – Séllei, Pap Á., Ernyes, Katona, Juhász P. (Pelyva), Szabó E., Papp D., Papp V. (Szarka), Nyíri A., Végh. Játékos-edző: Bereczki Árpád.

Dohányos Zoltán: – Végig fölényben játszottunk, megérdemelt a győzelmünk, de az ilyen mérkőzéseket hamarabb le kell zárnunk. Mielőbbi gyógyulást kívánunk Juhász Péternek!

Bereczki Árpád: – A mai mérkőzésről eleve többen hiányoztak, és sajnos ma további két játékosom sérült meg, ami nagyban befolyásolta az eredményt. A pályára lépők helytálltak. Megyünk tovább! P. M.

Fotó: Erdős Csaba